Bruno Najdič novi selektor

Na selektorskem stolčku ženske članske odbojkarske reprezentance je Olega Gorbačova zamenjal Bruno Najdič.

Objavljeno
04. februar 2014 00.26
regent odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca ima novega selektorja. Olega Gorbačova, ki jo je nazadnje vodil na lanskih sredozemskih igrah v Turčiji, je zamenjal Bruno Najdič, trener državnih prvakinj, mariborske Nove KBM Branik. Odločitev zanj je bila logična in pričakovana, navsezadnje je še lani vodil mladinsko izbrano vrsto, iz katere bo sčasoma potegnil vse ključne igralke.

Petinštiridesetletni strokovnjak se je v igralski karieri izkazal kot uspešen organizator igre, preden se je kot trener vrgel v žensko odbojko, pa se je pod njegovo taktirko moštvo Šoštanja Topolšice veselilo edine prvoligaške lovorike doslej. Po njegovih stopinjah je šla tudi hči Sara, ki je trenutno prva podajalka mariborske ekipe.

V tem koledarskem letu je sicer pred člansko reprezentanco najprej kvalifikacijski ciklus za (krstni) nastop na evropskem prvenstvu, nato pa še poletno nastopanje v evropski ligi. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) se je z angažmajem Najdiča odločila kopirati izkušnjo iz moške izbrane vrste, ki jo prav tako vodi trener državnega prvaka (Luka Slabe).