Berlin – Ljubitelji kebaba, ki ga v nemških mestih prodajajo skoraj na vsakem koraku, imajo še en vzrok, da razmislijo, preden kupijo to jed. Po več kakor pol leta zatišja je v Nemčiji spet izbruhnil škandal zaradi pokvarjenega mesa. V münchenskem predmestju Johanniskirchen so kriminalisti v četrtek v hladilnici nekega podjetja zasegli več kakor deset ton globoko zamrznjenega mesa za pripravo kebaba, pa tudi sumljivo divjačino in perutnino.
Od našega dopisnika
Zaskrbljenost potrošnikov je upravičena, kajti meso, pripravljeno za prodajo, še zdaleč ni bilo sveže; rok trajanja je nekaterim izdelkom v hladilnici potekel celo pred štirimi leti. Trgovec je imel kupce po vsej Nemčiji in tudi v drugih evropskih državah. Z mesom ni oskrboval le azijskih restavracij in okrepčevalnic, ki prodajajo kebab, ampak tudi tradicionalne bavarske gostilne. Kdo vse so bili kupci, policija noče sporočiti. So pa v petek pri njem zasegli še več kakor trideset ton gosjega mesa, ki je morda prav tako neužitno.
Lastnik podjetja je osumljen tako kršitev zakona o živilih kakor ponarejanja dokumentov. Prve analize zaseženega mesa so sum potrdile.
Nadaljevanje preberite v sobotnem Delu