Riževa rolada z banano
Sestavine
400 g belega okroglozrnatega riža
4 banane
sol
2 žlici sladkorja
repično olje
Priprava
Riž skuhamo v vodi s ščepcem soli in sladkorjem. Kuhanega nadevamo na alufolijo, namaščeno z oljem, in poravnamo, tako da nastane centimeter debela plast, široka kakšnih 20 cm. Na sredino prve polovice riževe plasti položimo olupljeno banano in s pomočjo folije zvijemo, da dobimo rulado. Tesno jo zavijemo v folijo, ki smo jo uporabili za podlago riževe plasti. Tako ponavljamo, da porabimo ves riž.
Rulade položimo na pekač in pečemo 20–30 minut pri 175 ºC. Ohlajene odvijemo, narežemo na kose in postrežemo.
Zelenjavna juha
s piščančjim mesom
Sestavine
350 g piščančjega fileja
150 g korenja
1 krompir
200 g cvetače
100 g graha
repično olje
½ čebule
2 stroka česna
sol, poper
majaron
lovorov list
svež peteršilj
Priprava
Na olju prepražimo sesekljana čebulo in česen, dodamo na kocke narezano meso, nato še sol in lovorov list ter vse skupaj podušimo. Zelenjavo narežemo na manjše koščke, jo dodamo mesu in naprej dušimo. Nato zalijemo z vodo, začinimo in kuhamo naprej v pokriti posodi. Preden juho postrežemo, ji dodamo nasekljan peteršilj.
Palačinke z marmelado
Sestavine za 10 kosov
250 g moke
2 jajci
5 dcl mleka
sol
žlica sladkorja
domača marmelada
Priprava
Jajci razžvrkljamo, dodamo sladkor in sol. Prilijemo mleko, zmešamo in vmešamo še moko, tako da dobimo gladko maso. Palačinke spečemo v vroči ponvi in namažemo z marmelado.