Ponedeljkov Finkov recept

Istrski bobiči z luštrekom.

Objavljeno
30. julij 2012 12.16
Damjan Fink, Odprta kuhinja
Damjan Fink, Odprta kuhinja
Istrski bobiči z luštrekom

Luštrek je neobičajna zamisel v tej koruzni enolončnici.

 

10 dag krompirja

5 dag korenja

15 dag kuhanega fižola

2 sveža storža mlečne koruze

2 stroka česna

5 dag svežega peteršilja s stebli

šopek luštreka

1 dl oljčnega olja

1 l zelenjavne osnove

sol

 

Priprava

Sesekljamo čebulo, na kocke narežemo korenje, peteršilj nasekljamo, krompir olupimo in narežemo na kocke.

V ogreti ponvi z oljčnim oljem zlato zarumenimo čebulo in cele stroke česna. Dodamo korenje, sesekljana peteršiljeva stebelca in krompir. Zalijemo z zelenjavno osnovo. Primešamo mlado sladko koruzo, kuhan fižol z lastno vodo, sesekljane peteršiljeve liste in sol. Kuhamo, da se zelenjava poveže. Na koncu po okusu dodamo sesekljan luštrek.