Ponedeljkov recept z vinom

Ješprenj z borovnicami. Lahko pa tudi z malinami, robidnicami, jagodami ...

Objavljeno
09. julij 2012 13.35
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Sestavine

200 g ješprenja

šalotka

2 dl merlota

100 g borovnic

100 g mehkega sira tipa brie

zelenjavna juha

sol

ekstra deviško oljčno olje

Priprava

Šalotko sesekljamo in popražimo na vročem oljčnem olju. Dodamo ješprenj, mešamo, da postekleni, nato ga zalijemo z merlotom in malo posolimo. Ko se vino vpije in izpari, prilijemo zajemalko juhe. Nadaljujemo, dokler ni ješprenj primerno kuhan.

Borovnice pretlačimo in vmešamo v ješprenj.

Na ješprenj damo rezino sira, ki se bo zaradi toplote začel topiti. Dekoriramo s svežimi borovnicami, lahko tudi s tradicionalnim balzamičnim kisom.