Ste za sendvič?

Kateri je vaš najljubši? Bogato obloženi ali popečeni in s svežimi sestavinami? Sočni kruhki popestrijo jedilnik, so hitro pripravljeni, naredijo dobro vzdušje in niso dragi.

Objavljeno
07. julij 2009 12.59
Alenka Sluga
Alenka Sluga
Popečeni sendviči z artičokami in kremo iz belega fižola


Potrebujemo (za pet sendvičev):

  • 30 g mladega pora ali spomladanske čebule,
  • 100 g srčkov artičok (v olju),
  • žličko olivnega olja,
  • 40 g zelenih oliv brez pečk,
  • 3 žličke kaper,
  • 2 žlici peteršilja,
  • 4 žlice ricote,
  • 3 žlice limoninega soka,
  • sol, poper,
  • 100 g belega fižola (lahko iz konzerve),
  • 2 vejici šetraja, file sardine,
  • 2 žlički nasekljanih rdečih feferonov,
  • kajenski poper in
  • štruco francoske štruce.


Priprava:
Čebulo narežemo na kolobarje. Artičoke odcedimo in narežemo na koščke. Dodamo žlico čebule, žličko olivnega olja, olive, kapre, peteršilj, dve žlici ricote in žlico limoninega soka. Sestavine zmeljemo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo in prva krema je gotova. Fižol odcedimo, polovico šetraja nasekljamo in pomešamo s sardelnim filejem, žlico nasekljanih feferonov, preostalo ricoto, dvema žlicama limoninega soka in spet zmeljemo. Solimo in začinimo s kajenskim poprom in druga krema je gotova. Rezine kruha zlato rumeno opečemo v pečici ali na plošči in nanje naložimo fižolovo kremo oziroma kremo iz artičok. Krostine z artičokami okrasimo s preostalimi kaprami in kolobarji čebule krostine s fižolovo kremo pa potresemo z nasekljanimi feferoni in šetrajem.