Se dobimo pred Magistratom

Rezervirajte jutrišnje popoldne za zmenek v Stari Ljubljani. V sredo, 8. septembra, se bo ob 18. uri pred Mestno hišo zgodila velika Onina manifestacija. Drage bralke, cenjeni bralci, meščanke in meščani ter obiskovalke in obiskovalci Ljubljane, pridružite se nam!

Objavljeno
07. september 2010 10.53
Klavdija Miko
Klavdija Miko
VSE KREACIJE TORBIC si lahko ogledate TUKAJ.

Če ste bili minuli teden v Ljubljani in se, denimo, peljali z mestnim avtobusom, opremljenim z motorjem eko-5 in potiskanim s povabilom na veliko Onino manifestacijo, ste v rokovnik že označili zaznamek. Če ne, naj vam prišepnemo, da niste ničesar zamudili. Za zdaj. Boste pa pametno storili, če si nemudoma rezervirate jutrišnje popoldne za zmenek v Stari Ljubljani. V sredo, 8. septembra, se bo ob 18. uri pred Mestno hišo zgodila velika Onina manifestacija. Drage bralke, cenjeni bralci, meščanke in meščani ter obiskovalke in obiskovalci Ljubljane, pridružite se nam z dobrimi dejanji - za otroke na Koroškem, katerih starši so ostali brez službe.

Prav je, da na kratko povzamemo: revija Ona je letošnjo tradicionalno modno zgodbo posvetila slovenski naravi. Z glavnim partnerjem, podjetjem Mercator, d. d., je razpisala natečaj za najboljšo modno nakupovalno torbo, imenovano MO (Mercator in Ona). Natečaj je bil javen in anonimen, ideja zanj se je porodila, ker so nakupovalne torbe zveste spremljevalke urbanega vsakdanjika in zato odličen medij za širitev okoljevarstvene misli. Do roka, predvidenega za oddajo del v sožitju z naravo, jih je na naš naslov prispelo 194. Kako prijetno presenečenje! Ustvarjalke in ustvarjalci, profesionalni ali amaterski, so znova potrdili, kako izrazno močno je slovensko oblikovanje. S svojimi vložki so izkazali ozaveščenost do žgočih problemov sodobne družbe in obenem podprli Onino idejo, da skupaj lahko naredimo Slovenijo boljšo. Hvala vsem, ki ste sodelovali.

Najboljše

In zdaj, spoštovane bralke in bralci, je napočil čas za sklepno dejanje. V sredo, 8. septembra, bo ob 18. uri pred Mestno hišo v Ljubljani predstava v režiji Mateja Filipčiča. Glavne nastopajoče bodo nakupovalne torbe, udeleženke tokratnega natečaja. Dvajset najprepričljivejših ožjega izbora se bo sprehodilo pred občinstvom. Pravzaprav jih bodo na reviji nosile nekdanje miss Slovenije, ki so se plemenito odzvale našemu povabilu. Pridružila se jim bo Sandra Adam, aktualna miss.

Prireditev bo povezovala Saša Einsiedler. Koga bo še povabila v goste? Otroke, to vam lahko razkrijemo, drugo je še skrivnostno. No, žirija, v kateri so Karin Košak, arhitektka in profesorica z naravoslovno-tehniške fakultete v Ljubljani, Igor Medjugorac, direktor kreativne agencije Rdeči oblak, odgovorna urednica One Sabina Obolnar, glasbenica in borka za živali Jadranka Juras, Urša Jurak Kuzman, urednica Delove priloge Kult, in Mateja Jesenek, članica uprave Mercatorja za strateško trženje in globalno nabavo, bo podelila nagrade: prvo za naj torbo Mercator in Ona - torbo MO v višini 3000 evrov za odkup avtorskih pravic, drugo nagrado za naj torbo v vrednosti 1000 evrov, avtor/ica tretjenagrajenke za najboljšo kombinacijo prejme bon M holidays za vikend v Barceloni v vrednosti 800 evrov, četrta nagrada za naj sporočilo znaša 500 evrov. Posebno nagrado, Mercatorjev bon v vrednosti 100 evrov, bo dobila oblikovalka oziroma oblikovalec torbe, ki je prejela največ glasov bralk in bralcev. Za sodelovanje bodo trije izžrebanci nagrajeni s paketom kozmetike Dr. Hauschka.

Za koroške otroke

Tradicionalni Onin dobrodelni dogodek je temeljil na pobudi Ustvarjaj za otroke. Presenetljivo? Nikakor ne! Zlovešč je namreč podatek Statističnega urada RS, da več kot 40.000 slovenskih otrok do 17. leta tvega revščino. Onina dobrodelna akcija izpostavlja to problematiko. Vabimo vse ljudi dobrega srca na prodajno razstavo modnih in do okolja prijaznih nakupovalnih torb. Ogledali si jih boste lahko v Mestni hiši od 8. do 14. septembra 2010. Lahko jih boste odkupili po simbolični ceni in tako izrazili solidarnost do družin, ki jih je trdi kapitalizem pognal v stisko in obup. Če se boste odločili za katero izmed nagrajenk, se boste lahko zanjo potegovali na javni dražbi pod budnim očesom Mitje Meršola. P. S.: Od 20. do 25. septembra 2010 se bo razstava preselila v avlo Delove stolpnice na Dunajsko 5 v Ljubljani.

Na Oni smo sklenili, da ves zbrani denar namenimo otrokom s Koroške, katerih starši so ostali brez službe. Skrbništvo nad zbranimi sredstvi je prevzel Center za socialno delo Slovenj Gradec, ki jih bo v koordinaciji med CSD Ravne na Koroškem, Radlje ob Dravi in Dravograd pravično razdelil med pomoči potrebne družine. Na tekočem računu 01100-6030305830 pri UJP Radlje ob Dravi je odprl konto z imenom »Za otroke delavcev Preventa«, sklic: 00 230-013-1 (Center za socialno delo Slovenj Gradec, Ozka ulica 1, 2380 Slovenj Gradec).

Veseli nas, da so se Onini manifestaciji V pravo smer v minulih tednih pridružili številni posamezniki in organizacije. Podjetje Mobitel, denimo, pa je s šolskimi potrebščinami obdarilo dvesto otrok na Koroškem.

Verjamemo, da se nam boste pridružili v čim večjem številu. Kličemo: Skupaj smo vse!