Čevelj tokrat za direktorja IMF

Turški študent Selcuk Ozbek je med predavanjem v Carigradu zalučal čevelj v noge generalnega direktorja IMF in stekel proti odru, kjer je Dominique Strauss-Kahn govoril. Policiji ga je uspelo ustaviti, mladenič pa je pri tem vpil slogane proti IMF.

Objavljeno
01. oktober 2009 21.32
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Carigrad - Generalnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada Dominiqueja Strauss-Kahna je na univerzi Bilgi v turškem Carigradu pričakalo neprijetno presenečenje. Nek študent je vanj zalučal čevelj, ostali študenti pa so se pred poslopjem univerze spopadli s policijo.

Turški mediji so ob tem poročali, da je Ozbek študent, ki je prostovoljno delal za levo usmerjeni časopis. Omenjeni dogodek močno spominja na incident v Iraku, kjer je iraški novinar decembra lani v nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha vrgel čevelj.

Do spopadov je sicer prišlo tudi pred univerzo Bilgi, kjer poteka letno srečanje IMF in Svetovne banke. Študenti, ki so se poskušali prebiti na prizorišče, so se pred poslopjem spopadli s policijo, ki je pri tem aretirala 17 ljudi, med njimi tudi dve ženski.