Harrah's bosta kupila dva vlagatelja

Največje svetovno igralniško korporacijo Harrah's Entertainment je sprejelo ponudbo, da ga za 16. 7 milijarde dolarjev prevzameta dve skupini zasebnih vlagateljev.

Objavljeno
19. december 2006 13.38
New York - Največje svetovno igralniško podjetje Harrah's Entertainment je sprejelo ponudbo za prevzem s strani dveh skupin zasebnih vlagateljev, vredno 16,7 milijarde dolarjev.

Skupini Apollo Management Group in Texas Pacific Group naj bi s podjetjem Harrah's dosegli dogovor že konec preteklega tedna, vendar pa morajo odvetniki vseh strani še dodelati podrobnosti, zato novice v ponedeljek še nihče ni želel komentirati.
Prevzemniki ponujajo za delnico Harrah's 90 dolarjev, prevzeli pa bodo tudi 10,7 milijarde dolarjev dolga. Delnica Harrah's se je v ponedeljek podražila za 2,68 dolarja na 82,18 dolarja.

Upravni odbor Harrah's je začel o ponudbah za prevzem resno razglabljati pretekli torek. Iz igre je pri tem izpadel še en ponudnik za prevzem, to je prav tako igralniško podjetje iz Pennsylvanije Penn National Gaming, ki je ponujalo 87 dolarjev za delnico.
Harrah's ima v ZDA 39 igralnic, med njimi Caesars Palace, Bally's in Paris v Las Vegasu (Nevada), prav tako ima v lasti igralnici Caesars in Harrah's v Atlantic Cityju v državi New Jersey.
Harrah's ima tudi deleže v igralnicah v Kanadi, Latinski Ameriki, namerava pa tudi odkupiti deleže v britanskem podjetju London Clubs International, ki je lastnik sedmih igralnic v Veliki Britaniji. Poleg tega ima Harrah's interese tudi v Sloveniji, Singapurju in Španiji.