Microsoft v četrtletju z 18 odstotkov nižjim dobičkom

Vodilni svetovni proizvajalec programske opreme Microsoft je v prvem četrtletju tekočega poslovnega leta ustvaril 3,57 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 18 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Objavljeno
23. oktober 2009 17.42
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Seattle - Kljub nižjemu dobičku je družba presegla pričakovanja analitikov na Wall Streetu.

Družba s sedežem v mestu Redmond v zvezni državi Washington, ki je v četrtek začela uradno prodajati nov operacijski sistem Windows 7, je v obdobju od julija do septembra ustvarila 12,92 milijarde dolarjev prihodkov oziroma 14 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju.

Finančni direktor Microsofta Chris Liddel je ob objavi četrtletnih rezultatov izrazil zadovoljstvo nad poslovanjem. "Zelo smo zadovoljni s poslovanjem v prvem četrtletju, še posebej pa nas navdušuje močno povpraševanje po operacijskem sistemu Windows," je zatrdil.

Liddel je poudaril, da so uspeli obvladovati stroške, ki so kljub splošnim gospodarskim razmeram omogočili precej visoke prihodke.

Ta teden je bil za Microsoft sicer zelo pester. Poleg začetka uradne prodaje Windowsov 7 je družba sklenila posel s podjetjem Twitter. Sporočila s socialne mreže Twitter bo tako mogoče iskati tudi prek novega Microsoftovega spletnega iskalnika Bing.