Carthago za Tino Maze

Tina Maze bo dve leti vozila in testirala avtodom Carthaga iz Odrancev.

Objavljeno
26. april 2012 18.31
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Ivan Gerenčer, Murska Sobota

Odranci - Tina Maze in njena ekipa bosta v prihodnjih dveh letih uporabljala in tudi testirala avtodom znamke Carthago C tourer, ki ga izdeluje podjetje nemške skupine podjetij Carthago Group, katere direktor in lastnik je Karl Heniz Schuler.

Danes so Mazejevi v tovarni, pred katero so se zbrali zaposleni in številni domačini, predali avtodom v uporabo. Pri tem je Karl Heinz Schuler povedal, da imata Tina in njegovo podjetje vsaj dve stični točki, in sicer biti najboljši na svetu in po lepotnem izgledu Tine in avtodomov.

Carthago Group je tovarno avtodomov v Odrancih zgradila 2006. V začetku je zaposlovala 50 delavcev, danes jih že 380, do konca leta načrtujejo še blizu 80 zaposlitev in širitev proizvodnje. Lani so v Odrancih naredili 1500 avtodomov, letos jih bodo 2300 za znane kupce. Carthago Group je v podjetje v Odrancih doslej vložila 12 milijonov evrov, država pa je prispevala 2,06 milijona evrov.

Carthago Group, ki ima več kot 700 zaposlenih, je lani ustvarila 130 milijonov evrov prihodka, letos načrtujejo 160 milijonov evrov. Carthago Odranci je lani ustvaril 56 milijonov evrov prihodka in 2,8 milijona evrov dobička.