Grki vstopajo v Planet TV in se zanimajo tudi za Luko Koper

Po informacijah Večera še ni točno določeno, kakšen lastniški delež naj bi v Antenne Group imeli.

Objavljeno
10. oktober 2012 13.31
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Premierjev kabinet naj bi po pisanju današnjega Večera potrdil sestanek premiera Janeza Janše in Theodorja Kyriakouja, direktorja grške multinacionalke Antenne Group (AG), ki je del imperija grškega miljarderja, Theodorjevega očeta Minosa Kyriakouj. AG naj bi kmalu vstopila v Telekomovo televizijo Planet TV. Po nekaterih informacijah, tako Večer, pa naj bi bila za Grke zanimiva tudi Luka Koper.

Po informacijah časnika naj bi pogovori o vstopu Anntene Group v Planet TV, ki nastaja v okviru TSmedie, prehajali že v zaključno fazo, ni pa še povsem odločeno, ali bodo Grki večinski ali manjšinski lastnik. Telekom naj bi na vsak način z določenim deležem ostal v TSmedii, saj naj bi jo ocenjeval za strateško naložbo.

O čem točno sta se Janša in Theodor Kyriakouj, izvršni direktor AG, pogovarjala v kabinetu predsednika vlade za Večer niso pojasnili. Šlo naj bi za širši kontekst "pridobivanja naklonjenosti  tujih investitorjev", so dejali v kabinetu.

Zanimanje Antenne Group za vstop na slovenski trg je sicer znani že od lani. Grško korporacijo, ki je med drugim tudi lastnik logističnih multinacionalk, naj bi poleg medijev zanimale tudi možnosti vstopa v Luko Koper ali druge možnosti strateškega povezovanja, piše Večer.