Torkov jedilnik: Panirani malancani

Sandra Pelicon ustvarja, preizkuša oziroma se v kuhinji kar igra takrat, ko je dobre volje.

Objavljeno
30. avgust 2011 10.49
Posodobljeno
30. avgust 2011 12.00
Sandra Pelicon, Odprta kuhinja
Sandra Pelicon, Odprta kuhinja
Mineštra iz sladkega zelja

Sestavine

manjša glava sladkega (svežega) zelja

zajemalka kuhanega fižola

5-6 manjših krompirjev

košček pancete

moka, česen, sol

Priprava

Posebej skuhamo na drobne koščke narezano zelje in posebej krompir. Krompir zmečkamo, dodamo zelje in fižol. Zalijemo z vodo, v kateri se je kuhalo zelje, solimo. Mineštra naj vre še 15 minut.

Namig: Če želimo močnejšo jed, lahko damo v krompir kuhat košček pancete ali suho rebro, pripravimo pa lahko še podmet z moko in nasekljanim česnom, prepraženim na žlici olja. Mineštra je boljša, če postoji in če jo skuhamo večjo količino. Lahko jo tudi zamrznemo.

Panirani malancani (jajčevci)

Sestavine

1 večji ali 2 manjša malancana

jajce, moka, drobtinice

olje

vegeta (naravna)

Priprava

Malancane narežemo na kolobarje ali podolžno na rezine, debele pol centimetra. Posolimo in počakamo pol ure, da spustijo vodo. Pripravimo moko, jajce in drobtine. V razžvrkljano jajce dodamo dve žlici vode in malo naravne vegete. Malancane spaniramo in ocvremo.

Krompirjeva solata

Sestavine

4-5 manjših krompirjev

olje

domač vinski kis

sol

poper

čebula

Priprava

Krompir skuhamo, olupimo, narežemo na rezine in počakamo, da se ohladi. Zabelimo ga z oljem, kisom, solimo, dodamo nekaj žlic vode in na kolesca narezano čebulo.