Krep papir za zeleno v pisanem

Samo z nekaj veselimi barvami in domiselno spremenjenimi lončki bo stanovanje postalo živahnejše.

Objavljeno
17. november 2011 20.12
Posodobljeno
19. november 2011 06.00
M. F.
M. F.

Res ni čas za sajenje in presajanje, je pa zato vedno čas za krasitev. Zakaj bi bili vaši cvetlični lončki pustih barv, če jih lahko odenete v živahne? Barvo cvetličnih lončkov izberite sami, mi vam predlagamo rdečo ali rumeno, tako bo zelena barva rastlin bolj izstopala in vsako cvetje bo videti lepše.

Pisani krep papir

Za krašenje lončka s krep papirjem boste potrebovali papir najrazličnejših barv, prozoren lak (lahko za les), lepilo za papir, ki ne sme biti premočno, in čopič. Ko imate vse potrebno, se lotite dela: Papir natrgajte na majhne koščke. S čopičem na lonček nanesite lepilo. To ne sme biti premočno, sicer se bo papir razbarval. Lepite koščke papirja, ustvarjajte mozaik, dokler ne oblepite celotne površine. Pustite, da se lepilo posuši, in lonček prelakirajte.

Preja ustvarja zanimive vzorce

Lonček lahko okrasite tudi s koščki preje, ki vam je ostala, ko ste pletli jopico, pulover, nogavice ali kape. Tudi v tem primeru boste potrebovali lepilo. Nitke previdno ovijajte okoli lončka in jih sproti pritrjujte z lepilom. Različne debeline bodo ustvarile zanimiv relief. Lahko preprosto ovijate, spretnejši pa lahko oblikujejo različne vzorčke. Več bo barv, zanimivejši bo lonček. Tudi te, ko končate, prelakirajte. Okraski bodo tako obstojnejši.

Preprosto: z barvami

Potrebovali boste tempere, še bolje pa se bodo obnesle akrilne barve. Lonček najprej prebarvajte z eno barvo, nato pa na podlago narišite različne vzorčke: pike, preproste rože, srčke ... Te pobarvajte z drugo, najbolje kontrastno barvo.
Lonček z vzorčki lahko okrasite še drugače: najprej pobarvajte podlago, nato pa iz samolepilnega papirja izrežite vzorčke. Te nalepite na lonček in ga še enkrat prebarvajte. Ko se barva posuši, nalepke odstranite.

Lahko pa preprosto uporabite čopič in domišljijo ter ustvarjate takšne in drugačne poslikave, v katerih bodo vaše lončnice nedvomno blestele.