Delova osebnost leta 2017 je dr. Kozma Ahačič

Jezikoslovca, ki je napisal novi slovnici za osnovne in srednje šole, so bralci izglasovali izmed deseterice. Čestitke!

Objavljeno
03. januar 2018 21.59
Delova osebnost leta
T. J.
T. J.

Ljubljana – V ljubljanski »akropoli«, kakor so pred sto leti imenovali Narodno galerijo, bodo danes razglasili Delovo osebnost 2017. Še pred tem pa so že podelili nagrade tudi znotraj medijske hiše Delo. Priznanje za najboljšo fotografijo je dobil fotograf Tomi Lombar, najboljša novinarka v letu 2017 je dopisnica iz Celja Špela Kuralt, za življenjsko delo pa je Delovo nagrado in priznanje dobil Branko Soban. Čestitke vsem!

Deseterico najprodornejših imen je že decembra izbralo uredništvo, končni izbor pa je bil že tradicionalno v rokah bralcev. In ti so odločili, da že 28. Delovo prestižno priznanje osebnost leta tokrat dobi dr. Kozma Ahačič.



Kdo se je letos znašel v deseterici, ki je najbolj zaznamovala preteklo leto, nas navdihnila, osupnila, navdušila, opogumila ali raznežila? Nominiranci, ki smo jih na začetku decembra izbrali v uredništvu, so bili: Kozma Ahačič, jezikoslovec, ki iz slovenščine dela zaveznika. Aktivist Miha Blažič - N'toko, ki se zavzema za marginalce. Košarkar Goran Dragić, ki je Slovenijo povezal na evropskem vrhu. Astrofizičarka Andreja Gomboc, ki je sodelovala pri opazovanju dogodka gravitacijskih valov. Petra Greiner, mati, ki ozavešča o življenju z »napako«. Prva soseda Kemisa Bernarda Kropf, ki se ne preda. Avtor prvega in edinega slovenskega epa Boris A. Novak. Zdravnik Marko Pokorn, ki opozarja na posledice (ne)cepljenja. Jože Šerbec, direktor najbolj obiskanega muzeja, ki vojno izkušnjo spreminja v sporočilo miru. Ilka Štuhec, smučarka, ki je morala na svoji progi velikokrat pasti in vstati.

Za povečavo kliknite na fotografijo.