Kurirjem običajno le drobtine

Kot strela z jasnega je ta teden Slovenijo obkrožila novica o treh Slovencih, ki bodo zaradi tihotapljenja 55 kilogramov kokaina »podaljšali dopust« v Peruju.

Objavljeno
24. oktober 2009 23.48
Mitja Felc
Mitja Felc
Kot strela z jasnega je ta teden Slovenijo obkrožila novica o treh Slovencih, ki bodo zaradi tihotapljenja 55 kilogramov kokaina »podaljšali dopust« v Peruju. Novico o prijetju so potrdili tudi na slovenski policiji in zunanjem ministrstvu. V mednarodnem policijskem sodelovanju poteka zbiranje obvestil o okoliščinah izvršitve tega kaznivega dejanja, zaradi interesa nadaljnjih postopkov pa več podatkov v tem trenutku ni mogoče posredovati, je vse, kar je razkrila slovenska policija. Slovenci so menda pretopljen kokain skrivali kar v oblačilih. Čeprav se zdi to bolj znanstvena fantastika, za vsega hudega vajene policiste ni to nič novega.

Novico so prvi objavili tuji spletni mediji, ki so celo zapisali, kdo so osumljenci. Potovanja v Peru zagotovo ne bodo pozabili 28-letni Aleš Trunkelj, 26-letni Danilo Stergar in leto mlajši Toni Sojič, saj so se že konec septembra ujeli v lovke perujskih varnostnih organov. Nenavadno veliko prestopov si je zamislila trojica, ki so ji med oblačili našli kar 55,5 kilogramov visoko čistega kokaina, po nekaterih podatkih vrednih več kot pol milijona evrov. Pot v domovino se je za njih končala že na začetku, na letališču Alejandro Velasco Astete v Cuzcu. Popotniki so bili menda namenjeni v glavno mesto Limo, s postankoma v brazilskem São Paulu in portugalski Lizboni pa bi poleteli v Pariz.

Več v NeDelu