Čitalniki vstopnic bodo za Eurobasket, kot kaže, le delovali

Stožice: Na drugi razpis MOL za uvedbo kontrole pristopa v dvorani in na stadionu je prispela ena ponudba.

Objavljeno
17. julij 2013 16.43
Slovenija Ljubljana 24.1.2013 Kompleks Stozzice Foto Jozze Suhadolnik
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana – Na ponovljeni razpis za vzpostavitev kontrole pristopa v dvorani in na stadionu v Stožicah je vendarle prispela ponudba. Tik pred rokom za oddajo jo je dalo podjetje Skidata AG, ki je del sistema že postavilo.

Skidata AG je leta 2010 kot izvajalka Grepa že vgradila vso potrebno strojno opremo, del pa zaradi Grepovih neporavnanih finančnih obveznosti ni dokončala. MOL je tako razpisala dobavo programske opreme, vzpostavitev delovanja celotnega sistema, njegovo vzdrževanje ter usposabljanje zaposlenih za njegovo uporabo. Ker se na prvi razpis ni javil nihče, vzpostavitev delovanja čitalnikov vstopnic pa je nujna za izvedbo septembrskega evropskega prvenstva v košarki, ga je občina ponovila. Dvodnevno podaljšanje roka za oddajo ponudb se je, kot kaže, izplačalo, saj je edina ponudba prispela včeraj.

Ponudba Skidate AG znaša 236 tisoč evrov (z DDV) za postavitev sistema, za triletno vzdrževanje sistema bi zaračunali 156 tisočakov, za usposabljanje kontrolorjev pa 2735 evrov. Ali ponudba ustreza razpisnim pogojem, bo preverila strokovna komisija, ki bo potem izvedla pogajanja glede cen (ponudnik je na primer napačno, še po nižji stopnji, obračunal DDV). Ker razpis določa zelo kratek rok za izvedbo del – 14. avgust – nas je zanimalo, kako hitro bodo pogajanja izvedena in odločitev sprejeta. Predsednik komisije Martin Maček na včerajšnjem odpiranju ponudb na vprašanje ni hotel odgovoriti in nas je usmeril na oddelek za odnose z javnostmi.