Turizmu Ljubljana nagrada mednarodnega združenja

Digital Tourism Think Tank drugo leto zapored razglaša najboljše digitalne prakse turističnih organizacij.

Objavljeno
23. januar 2014 08.30
Posodobljeno
23. januar 2014 08.30
Mesto Ljubljana,dež,kaplje,slabo vreme,Ljubljana Slovenija 14.01.2014
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana
Ljubljana - Turizem Ljubljana je za projekt »Visit Ljubljana: Tours and trips as experiences« prejel priznanje združenja Digital Tourism Think Tank v kategoriji »Strategije spletnih vsebin«. Prvo mesto v tej kategoriji si Ljubljana deli z mobilno aplikacijo Stockholma »Visit Stockholm Sounds App«. Prejemniki priznanj so bili danes javno razglašeni na konferenci ENTER, ki poteka v Dublinu.

Mednarodno združenje Digital Tourism Think Tank na svoji spletni strani drugo leto zapored razglaša najboljše digitalne prakse destinacijskih in nacionalnih turističnih organizacij v preteklem letu.

Nagrajeni slovenski projekt povezuje ponudbe turističnih agencij in prodaje izletov po Sloveniji. Kot pravijo v Turizmu Ljubljana, je posebnost projekta v tem, da pri prodaji izletov uspešno povezujejo lokalne turistične agencije, ki jih uspeh prodaje njihovih izletov spodbuja k nenehnim izboljšavam in inovacijam v njihovih programih. Ljubljana po njihovem s tem projektom »učinkovito nastopa kot mesto za odkrivanje Slovenije, kakovost medsebojnega povezovanja s ponudniki izletov pa je trenutno med najboljšimi v evropskem merilu«. Povečanje prodaje, od 687 izletov prodanih v letu 2009, do 1.746 v letu 2013, po njihovem dokazuje, da so na pravi poti.