Uradni začetek gradnje džamije

Islamska skupnsot je podpisala pogodbo s podjetjem Kostak iz Krškega.

Objavljeno
04. junij 2014 18.17
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana
Ljubljana – Mufti Nedžad Grabus je s predsednikom uprave podjetja Kostak Miljenkom Muho podpisal pogodbo za prvi del gradnje islamskega versko-kulturnega centra. Izvajalec bo izvedel izkop jame in pripravil gradbišče za začetek gradnje objekta.

Po lanskem množično obiskanem slovesnem polaganju temeljnega kamna podpis pogodbe označuje uradni začetek gradnje džamije, so v včerajšnjem sporočilu za javnost zapisali v islamski skupnosti. Krško podjetje Kostak so kot najugodnejše in tehnično usposobljeno za izvedbo projekta izbrali z razpisom, na katerega se je javilo trinajst ponudnikov. Gradbinec bo imel za pogodbena dela, ki med drugim zajemajo prestavitev zbiralnika meteorne vode, izkop gradbene jame in varovanje brežin ter postavitev opornega zidu, na voljo 18 tednov, torej jih mora končati do 10. oktobra.

Med izvedbo teh del bo islamska skupnost objavila še drugi razpis, s katerim bodo iskali glavnega izvajalca del, ki bo objekte islamskega versko-kulturnega centra ob Kurilniški ulici za Bežigradom tudi zgradil. Napovedujejo, da bo razpis, ki bo za izvajalce pomeni enega večjih gradbenih poslov pri nas, objavljen predvidoma konec tega meseca, tako da bo glavni gradbinec izbran pred zaključkom prvega dela projekta in bo oktobra lahko nemoteno nadaljeval delo. Kot so napovedali pred časom, naj bi gradnja trajala tri leta, večino denarja pa bo zagotovil Katar.