Za obnovo Hale Tivoli 1,2 milijona evropskih evrov

Obnova dvorane se bo začela maja, zaključila pa le nekaj tednov pred začetkom prvenstva, konec julija

Objavljeno
11. december 2012 14.30
SLOVENIJA,LJUBLJANA,01.02.2012.HALA TIVOLI.FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO.
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek

Ljubljana – Za obnovo Hale Tivoli pred evropskim prvenstvom v košarki septembra prihodnje leto bo ljubljanska občina dobila 1,2 milijona evrov iz evropskih sredstev. Razliko do dobrih štirih milijonov, kolikor bo stala celotna obnova, pa bo morala kriti sama.

Čeprav so še septembra, ko je postalo jasno, da bo tudi Hala Tivoli med gostitelji evropskega prvenstva v košarki, na občini pričakovali, da bodo dobili več kot tri milijone evropskih sredstev in da bodo z lastnim denarjem plačali le davek, so zdaj z odločitvijo ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport zadovoljni. Tako je vsaj sporočil vodja oddelka za šport Marko Kolenc. Prejšnji teden so prejeli sklep, v katerem jim je ministrstvo dodelilo 1.237.065 evrov. To je sicer razdelilo 6,1 milijona evrov; največ, 3,5 milijona bo dobila jeseniška dvorana, preostanek pa koprska in ljubljanska.

Na ministrstvu so pojasnili, da so občine pozvali k pripravi oziroma noveliranju potrebne investicijske dokumentacije. Šele potem bodo lahko z njimi sklenili pogodbe o sofinanciranju. Medtem pa občine projekte že lahko začnejo izvajati.

Slabe tri milijone evrov bo morala zagotoviti MOL

Kot smo že poročali, v sklopu ureditve Hale Tivoli oziroma izpolnitve zahtev Fibe na občini načrtujejo ureditev garderob (štiri velike s sanitarijami, druge manjše za sodnike) in prostorov za komisarje in delegate, sobe za prvo pomoč, prostorov za novinarje, tehnične službe, vadbo – fitnes, VIP, tehnološko posodobitev prezračevanja s hlajenjem, posodobitev razsvetljave ter zamenjavo fasade in stavbnega pohištva. Poleg tega predvidena investicija zajema še montažne tribune za gledalce, športne semaforje in stranske svetleče reklamne panoje ter ureditev novinarskih in komentatorskih mest.

Po zadnjih izračunih naj bi dela stala 4.037.287 evrov. Denar v proračunu MOL za prihodnje leto bodo po Kolenčevih besedah zagotovili z dopolnilom na ponedeljkovi seji mestnega sveta, saj projekta trenutno v proračunu še ni. Sicer naj bi javni razpis za izbiro izvajalcev objavili v začetku leta, obnovo pa začeli maja, »ko se bodo v Hali Tivoli zaključili programi«. Dela bodo predvidoma trajala do konca julija prihodnje leto.