Danes se bo dogajalo ...

V Cankarjevem domu bodo odprli prvo slovensko konferenco o digitalnih komunikacijah DIGGIT.

Objavljeno
05. junij 2012 20.46
Posodobljeno
06. junij 2012 06.00
Delo.si
Delo.si

Zjutraj (9.30) bo predstavitev zaključkov presoje o učinkovitosti slovenske okoljske politike, ki jo je pripravila Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), udeležili pa se je bodo tudi minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Državni svet oz. njegov predsednik Blaž Kavčič bo javnosti predstavil razloge za zavračanje ustavnih sprememb.

Ob 16.00 bo predavanje predsednika republike Danila Türka z naslovom Slovenija in svet, ki ga organizira Klub slovenskih veleposlanikov v sodelovanju z Mednarodnim centrom za promocijo podjetij (ICPE).

Ob 9.00 bodo v Cankarjevem domu odprli prvo slovensko konferenco o digitalnih komunikacijah DIGGIT, ki jo organizirata Marketing magazin in TSmedia (še 7.); ob 16.45 bo okrogla miza z naslovom Kako digitalne komunikacije in rešitve spreminjajo medijski svet?, na kateri bodo sodelovali izvršni svetovalec pri družbi Digital Age Consulting Gregor Waller, urednik pri časniku The Economist Mark Johnson, predsednik uprave Infonet media Leo Oblak in računalniški strokovnjak Miha Mazzini.

14.00 delovno srečanje gospodarstvenikov, na katerem bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav med drugim predstavil paket ukrepov vlade za spodbujanje gospodarstva.

Zavod RS za zaposlovanje bo objavil aktualne podatke o trgu dela za maj 2012.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevanje sojenja v zadevi Zbiljski gaj.