Janković z Bratuškovo in poslanci PS

Ožji krog PS se je sinoči sestal z ustanoviteljem stranke Zoranom Jankovićem.

Objavljeno
09. julij 2013 22.29
Zoran Janković na odprtju nove postaje samopostrežnega sistema izposoje koles Bicike(lj) pri Mercatorjevem centru v Šiški v Ljubljani, 9. maja 2013
T.S., An.B., notranja politika
T.S., An.B., notranja politika

Ljubljana - Vodja Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek se je sinoči po naših informacijah sestala na večerji s poslanci PS in ustanoviteljem ter nekdanjim predsednikom stranke Zoranom Jankovićem.

To je bilo po dolgem času prvo - sicer neformalno - srečanje med Jankovićem in Bratuškovo, ki še vedno nista razrešila vprašanja, kdo od niju bo na prihodjem kongresu kandidiral za novega »uradnega« predsednika PS.

Po neuradnih informacijah so se napetosti v vrhu največje vladne stranke v zadnjih mesecih stopnjevale, saj je Janković tudi javno povedal, da se ne strinja z vsemi potezami vlade. Poleg tega se je pokazalo, da ustanovitelj PS, ki se je na zahtevo koalicijskih partnerjev zaradi suma korupcije moral umakniti in prepustiti mesto premierke Bratuškovi, nima velikega vpliva na odločitve vlade.

Včerajšnji srečanje je torej mogoče razumeti kot začetek razčiščevanja v vrhu stranke. Ta bo o »aktualno političnih temah« razpravljala tudi na današji seji sveta, posvečeni tudi pripravam na evropske volitve.