Janša: Vlada naj prizna nesposobnost in prosi za pomoč

Predsednik SDS je povedal, da se za Slovenijo že pripravlja pristop pomoči, ki je med grškim in ciprskim.

Objavljeno
30. september 2013 13.39
TK/Janez Janša
K. V., Delo.si; STA
K. V., Delo.si; STA

Ljubljana - S proračunom za prihodnji dve leti se je naša država dokončno poslovila od ambicije, da se sama izkoplje iz krize, meni predsednik tstranke SDS Janez Janša. Zato vladi svetuje, da to nesposobnost čim prej prizna, se s tem sooči ter mednarodne institucije zaprosi za pomoč, navaja Slovenska tiskovna agencija.

Z odlašanjem bo cena vsak dan višja, pogoji za Slovenijo pa ostrejši, opozarja.

Janša je na današnji novinarski konferenci na sedežu SDS dejal, da se za Slovenijo že pripravlja pristop pomoči, ki je med grškim in ciprskim. Po njegovem mnenju v nobenem primeru ne bo šlo le za izpolnjevanje pogojev, ki bi se nanašali na reševanje bančnega sistema.

Predsednik SDS je ponovil oceno, da je proračun za prihodnji dve leti, ki ga vlada danes potrjuje, nerealen. V zadnjih nekaj tednih je po njegovih besedah postalo zelo očitno, zakaj je predsednica vlade Alenka Bratušek pred meseci govorila o tem, da potrebuje čas in ne denar. Po Janševem mnenju zato, da bi odstranili zmedo, ki je nastala v bančnem sistemu po tem, ko se je v njem nenadzorovano plenilo, tako kot pred 20 leti.

Vladi tako svetuje, naj spozna nesposobnost, da sama reši nastali položaj, saj bo v tem primeru cena za davkoplačevalce nižja. S tem, ko se odlaša z neizogibnim, pa Slovenija izgublja tudi na kredibilnosti, je opozoril prvak SDS.