Neznanci Žerjavu poškodovali avto

Med usklajevanjem predstavnikov SDS, Liste Virant, SLS in NSi so neznanci Radovanu Žerjavu razbili steklo avtomobila.

Objavljeno
07. januar 2012 19.22
Posodobljeno
07. januar 2012 19.22
A. B., T. S., notranja politika, Ti. Kr., Delo.si
A. B., T. S., notranja politika, Ti. Kr., Delo.si

Ljubljana - Po parafiranju levosredinske koalicijske pogodbe so se v gostilni v Lukovici sestali Janez Janša, Gregor Virant, Ljudmila Novak in Radovan Žerjav. Med usklajevanjem svojega sporazuma so neznanci slednjemu poškodovali sprednjo levo šipo šest let starega BMW.

Na kraj dogodka je prišla policija. Po pogovoru z Žerjavom so ugotovili, da so neznanci iz avta ukradli denarnico. Po poročanju 24 ur. com, je Žerjav ob tem povedal, da je "razočaran, če gre za politično motivirano dejanje", dogodek pa obžaluje tudi, v primeru, da gre za vandalizem.

Očividec je novinarki spletnega Žurnala24 povedal: "Ena mularija se je pripeljala do avtomobila, nek fant je skočil iz zadnjega sedeža in z močnim predmetom udaril po voznikovi šipi, potem pa skočil nazaj v avto, nakar so se odpeljali stran."

Na sestanek se je z omenjenim avtomobilom skupaj z Žerjavom pripeljal tudi Janša.

Po koncu pogajanj nihče od prisotnih ni želel povedati, kako blizu so si vsebinsko.

Janša se vendarle sestaja v gostilnah

Zanimivo je, da so se predsedniki SDS, Liste Virant, SLS in NSi sestali v gostilni. Predsednik SDS Janez Janša se namreč v prvem krogu koalicijskih pogovorov ni želel sestati z zmagovalcem volitev Zoranom Jankovićem v lokalu. Po tem, ko se nista mogla dogovoriti za srečanje v mestni hiši in kasneje v državnem zboru, je Janša s pojasnilom, da gostinski lokali za to niso primerni, zavrnil tudi Jankovićevo ponudbo, da bi se sestala v eni izmed ljubljanskih kavarn.

Sestanek brez Erjavca

Karl Erjavec na sestanek "desne" vlade kljub drugačnim napovedim ni šel, ker za to nima mandata vodstva Desusa.

Lista Virant bo v ponedeljek odločala o obeh pogodbah - o zavezi, ki jo je podpisala z Jankovićevo PS, SD in Desusom, pa tudi o pogodbi, ki jo usklajujejo s strankami SDS, SLS in NSi. Takrat bo torej jasno, ali bo Janković v parlamentu dobil večino glasov.