Dražba koles za dan Zemlje

Z dražbo rabljenih koles je bistriški študentski klub zbral 380 evrov, ki jih bodo namenili za dobrodelne namene.

Objavljeno
22. april 2012 22.02
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Dan Zemlje so na dvorišču bistriškega gradu obeležili na prav poseben način, saj je študentski klub pripravil dražbo starih, a izjemno domiselno obnovljenih petih koles. Zbrali so 380 evrov, ki jih bodo namenili za dobrodelne namene. Čeprav je večerno prireditev motil dež, se je na dražbi zbralo prek 50 udeležencev.

Mojca Bečaj, ki je imela pri organizaciji osrednjo vlogo, je bila s prireditvijo zelo zadovoljna, poudarila pa je, da so Bistričani to pot zares stopili skupaj. Kolesa so preurejali učenci obeh bistriških osnovnih šol, srednje šole, vrtca, društva Koruzno zrno, pa klub študentov in kolesarski center Germ. Denar od vsake kolesa so namenili za simbolično sofinanciranje sprehajalne poti, za beljenje pavilijona v mestnem parku, kot pomoč fantu, ki je ostal brez nog ter za vodno črpalko v Darfurju.

Pri organizaciji se je danes izkazalo tudi društvo Vintgar, v katerem skrbijo za okolje, saj so članice za vse udeležence pripravile pogostitev in sadike različnega cvetja ter zelišč. Posebnost je bil tudi krajši kviz na temo varstva okolja, kateremu v Slovenski Bistrici vse več manjših skupin posveča posebno pozornosti. Z odgovori so si udeleženci prislužili doma izdelane ekološke vrečke in torbice iz blaga.