Končno nadaljevanje del na potniškem terminalu

Letališče Edvarda Rusjana bo še naprej prednostni strateški cilj mesta Maribor.

Objavljeno
01. avgust 2012 10.42
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor – Po več kot poldrugo leto dolgem zastoju pri obnovi potniškega terminala so na Letališču Edvarda Rusjana včeraj le opravili primopredajo gradbišča, je potrdil Marjan Bastič, direktor Komunaprojekta.

Temu podjetju je ministrstvo za infrastrukturo in prostor zaupalo dokončanje novega in obnovo starega potniškega terminala na mariborskem letališču. Čeprav je pred kratkim kazalo na dodatne zaplete zaradi garancij (nekaj podizvajalcev), se bodo, potem ko je bil Komunaprojekt včeraj uveden v posel, te dni začela dela v novozgrajenem objektu, ki je 95-odstotno končan. Ko ga bodo s podizvajalci usposobili za uporabo, bodo vanj preselili potniški terminal iz stare zgradbe, nato jo bodo začeli prenavljati. Rok za izvedbo vseh del, vrednih 4,15 milijona evrov, je deset mesecev. Naložba mora biti končana do konca julija 2013, to je pogoj za pridobitev že odobrenih sredstev EU.

Kot je včeraj sporočil mestni svetnik Stojan Auer, ki ga je mariborski župan Franc Kangler imenoval za koordinatorja za vprašanja letališča med vlado in občino, letališče še naprej ostaja prednostni strateški cilj za razvojni program mesta, kot je bilo to pred kratkim sklenjeno na mestnem svetu. »V nadaljnjih korakih pričakujem, da bomo lokalno iniciativo mestne občine čim prej poenotili tudi z okoliškimi občinami, saj je med dolgoročnimi načrti v ustanovitvenem aktu tudi gradnja logističnega centra, servisnega centra letal, ponovna vzpostavitev potniškega in predvsem tovornega prometa,« je povedal Auer.