Ob hostlu bo parkirišče za avtodome

Parkirni prostor bodo do začetka avgusta uredili ob hostlu na Ozarah, ki bo, kot kaže, polno zaseden do jeseni

Objavljeno
19. julij 2013 12.52
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Slovenj Gradec – Ob slovenjgraškem hostlu na Ozarah bodo uredili tudi parkirišče za avtodome, ki ga nameravajo v nadaljevanju glede na potrebe tudi razširiti. Hostel je vse poletje polno zaseden, do včeraj so imeli že 3500 prenočitev, lani v desetih mesecih obratovanja pa samo 4000.

Na parkirišču bo prostora za šest avtodomov, pozneje ga bodo lahko razširili in morda dopolnili z manjšim prostorom za šotorjenje. Urejanja prostora za avtodome, ki bo končan začetka avgusta, so se lotili na pobudo turistov, ki so večkrat poizvedovali po počivališču z urejenimi priklopi za elektriko in vodo. V naslednji fazi bodo poleg omenjenih priključkov uredili še sanitarije, pred tem pa bodo turistom z avtodomi omogočili uporabo sanitarij v hostlu.

V 90 odstotkih hostel zasedajo športniki

Investicija bo vredna približno 20.000 evrov. O ceni parkiranja se še niso dogovorili, direktor zavoda Spotur Tilen Klugler pa je povedal, da razmišljajo, da bi zaračunavali minimalno ceno pet evrov na dan, s katero bi pokrili stroške elektrike in vode. Navala ne pričakujejo, tudi urejanje večjega prostora za kampiranje ob hostlu se direktorju ne zdi smiselno, saj bi to zahtevalo večjo gradnjo. »Upam, da bo novo vodstvo na slovenjgraškem letališču poskrbelo tudi za tamkajšnji kamp, ki je za to primernejši.«

Hostel je do konca avgusta sicer poln, med poletnimi počitnicami ga večinoma, v 90 odstotkih, zasedajo športniki na pripravah, a se tudi za individualne popotnike najde kakšna postelja. Klugler je dejal, da imajo pogodbi s košarkarsko in rokometno zvezo, veliko športnikov se vrača tudi iz Srbije. Turistična slika je po Kluglerjevih besedah ugodna. V prvih štirih mesecih letos je bilo v Slovenj Gradcu 13.000 prenočitev, v hostlu pa do včeraj 3500. Lani jih je bilo 4000 v desetih mesecih obratovanja (hostel so odprli marca 2012). Najcenejša nočitev v njem stane 17 evrov, poleg športnikov pa imajo skozi vse leto tudi druge turiste: pohodnike, kolesarje, izmenjave študentov, glasbenike, veliko je tujcev.