Ptujsko gledališče bo pregledal statik

Tudi predstavnik mestne občine Ptuj Ivan Vidovič je le potrdil, da bo lastnik stavbo uredil.

Objavljeno
06. marec 2013 12.52
Posodobljeno
07. marec 2013 17.00
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj

Ptuj - Gradbeni inšpektor Slavko Furman je pri ogledu poškodb stavbe ptujskega gledališča zahteval statično analizo vhodne lope z balkonom in notranjega stopnišča.

Glavni vhod bo ostal zaprt do sanacije, na predstave pa bodo obiskovalci hodili skozi klet.

Ker inšpektorjeve odločbe še ni, ni mogoče vedeti, koliko časa bo določil lastniku stavbe Hypo leasingu, da bo poškodbe, o katerih smo poročali včeraj, odpravil. Predstavnik lastnika Aleksander Kolka pri inšpektorskem ogledu ni ugovarjal obveznostim lastnika.

Tudi predstavnik mestne občine Ptuj Ivan Vidovič je le potrdil, da bo lastnik stavbo uredil, s čimer je zadovoljen tudi direktor ptujskega gledališča Peter Srpčič.

Gledališko stavbo ima ptujsko gledališče v najemu in zanjo mesečno plačuje dobrih 19 tisoč evrov, ker jo skupaj z najemnino tudi odkupuje in čez devet let bo spet postala last mestne občine Ptuj, ki je ustanovitelj gledališča.

Pred šestimi leti je občina stavbno pravico prenesla na gradbeno podjetje Gradnje s Ptuja, to pa jo je prodalo Hypu leasingu, potem pa zaradi finančnih težav propadlo in danes več ne obstaja.