Še en JJ: Urška Bačovnik in Janša dobila drugega sina

Jakob, drugi sin Urške Bačovnik in Janeza Janše je »zdrav, vesel in očitno radoveden fant«.

Objavljeno
13. avgust 2013 14.34
M. Č., Delo.si
M. Č., Delo.si

Janez Janša je o rojstvu otroka opoldne obvestil skupnost na Twitterju. Njegovo sporočilo je bilo kratko in jasno: »Jakob je pohitel in za šest dni prehitel rojstni dan bratca. Fant je zdrav in vesel in očitno radoveden. Naj mu bo svet prijazen.« Družina se je tudi iskreno zahvalila dr. Korenu in odlični ekipi porodnišnice Celje, ki mu je pomagala na svet.

Jakob je torej drugi otrok zdravnice Urške Bačovnik Janša in predsednika stranke SDS. Črtomir bo čez pet dni star dve leti. Janez Janša ima iz prejšnjega zakona dva odrasla otroka, Niko in Žana, letos pa je postal tudi dedek.

Kot par sta se z Urško Bačovnik v javnosti prvič pojavila pred sedmimi leti, ko sta si skupaj ogledala predstavo v ljubljanskih Križankah. Pred štirimi leti pa sta se v krogu družine in najožjih prijateljev poročila v cerkvici Srca Jezusovega pri Kobaridu. »Morate sami preizkusiti,« je dejal takrat že njej soprog, ko so ga novinarji vprašali po prvih občutkih po vstopu v zakonski stan.

Na družbenih omrežjih se ob rojstvu Jakoba že vrstijo čestitke in lepe želje.

Nekdanja državna sekretarka Mojca Škrinjar je Jakobu in drugim otrokom zaželela, naj jim Slovenija postane prijazen dom. »Ostanite vsi zdravi in srečni.«