Pogačar in Roglič na sprejemu pri italijanskem županu

Nedeljska moška preizkušnja bo vrhunec letošnjega svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu.
Fotografija: Pogačar in Roglič z županom Cesenatica in predsednikom dirke Nove Colli. FOTO: Andrea Manusia
Odpri galerijo
Pogačar in Roglič z županom Cesenatica in predsednikom dirke Nove Colli. FOTO: Andrea Manusia

Imola – Letošnja kolesarska sezona je povsem izven svojega koledarja, le svetovno prvenstvo je v okvirju načrtovanega datuma, le da se ne dogaja v prvotno načrtovani Švici, ampak v italijanski Imoli. Prvenstvo je zelo okrnjeno, saj bomo videli samo preizkušnje elitnih kolesark in elitnih kolesarjev, mlajše kategorije letos zaradi koronavirusa ne bodo imeli svetovnega prvenstva.



Slovensko moško reprezentanco vodi selektor Andrej Hauptman. Za nedeljsko dirko je izbral: Tadeja Pogačarja, Jana Polanca, Janija Brajkoviča, Primoža Rogliča, Luko Pibernika, Luko Mezgeca, Domna Novaka in Jana Tratnika.

Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča ter selektorja Hauptmana je danes sprejel župan mesta Cesenatico Matteo Gozzoli. Slovenska kolesarka hiša je namreč prav v tem mestu, v hotelu Terrabici. Cesenatico je italijansko obmorsko mesto v pokrajini Forli-Cesena, v deželi Emilija-Romanja, približno 30 km, južno od Ravene, v kolesarskem svetu je to mesto najbolj znano v povezavi z Marcom Pantanijem, saj je pokopan prav v tem mestu.

I feel Slovenia tudi na prizorišču svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu v Imoli. FOTO: Andrea Manusia
I feel Slovenia tudi na prizorišču svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu v Imoli. FOTO: Andrea Manusia


Dežela Emilija-Romanja je eno izmed najbolj kolesarskih predelov v Italiji, če je je v tej državi sploh možna taka opredelitev. V zadnjih nekaj letih so naredili izjemen premik na področju kolesarskega turizma, kar smo večkrat doživeli tudi Slovenci. Andrea Manusia je kolesarski in turistični delavec na tem področju, ki je v Sloveniji spletel veliko kolesarsko mrežo, v katero je ujel že marsikaterega ljubitelja kolesarjenja in jim predstavil ta zares čudovit del kolesarske Italije. Danes so vse to predstavili tudi Pogačarju in Rogliču, ter bili izredno veseli, da sta se odzvala povabilu župana, čeprav ju jutri čaka dirka leta, svetovno prvenstvo.

FOTO: Andrea Manusia
FOTO: Andrea Manusia


FOTO: Andrea Manusia
FOTO: Andrea Manusia

Preberite še:

Komentarji: