Slovenski kolesar je novi svetovni rekorder

Novi svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju je zdaj v lasti Slovenca Stanislava Verstovška.
Fotografija: Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti zemljan, ki mu je v 24 urah uspelo prekolesariti več kot 900 kilometrov ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. FOTO: WR24h
Odpri galerijo
Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti zemljan, ki mu je v 24 urah uspelo prekolesariti več kot 900 kilometrov ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. FOTO: WR24h

Dobrovnik – Stanislav Verstovšek iz Zidanega Mosta je v petek dosegel nov svetovni rekord v 24-urni vožnji. 

Do izteka časa 24 ur oziroma do dne 3. 10. 2020 do 12. ure, mu je uspelo na 20-kilometrskem krogu, pod nadzorom mednarodnih sodnic ter v skladu s strogimi pravili WUCA (World Ultracycling Association) prekolesariti 914,02 kilometra, kar je nov svetovni rekord in je prejšnjega 896,2 kilometra, ki ga je imel v lasti avstrijski ultrakolesar Christoper Strasser, izboljšal za slabih 18 kilometrov. 
 
Stanislav Verstovšek je član JB Teama iz Novega mesta, svojo kolesarsko kariero pa je pred osmimi leti začel v KD Sevnica. Največji uspeh doslej je dosegel leta 2019 na evropskem prvenstvu v kolesarjenju v 24 urah, kjer je osvojil prvo mesto ter s tem naslov evropskega prvaka.
 
Ravno ta uspeh je bil povod, da sta se s trenerjem mag. Alešem Suhadolnikom iz Sežane odločila, da poskusita z naskokom na zgoraj opisani svetovni rekord.



Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti zemljan, ki mu je v 24 urah uspelo prekolesariti več kot 900 kilometrov, ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. Prejšnji trije rezultati nad 900 kilometrov so bili doseženi na velodromu oziroma na zunanji pisti.

Novi svetovni rekorder FOTO: WR24h
Novi svetovni rekorder FOTO: WR24h


FOTO: Stanko
FOTO: Stanko

Komentarji: