Lahka zmaga Slovenije v Luganu

Slovenska vaterpolska reprezentanca je na evropskem prvenstvu skupine B v švicarskem Luganu v tretjem kolu brez težav z 19:3 (5:1, 4:0, 3:0, 7:2) ugnala skromno Dansko.

Objavljeno
07. september 2009 15.43
P. Z./STA
P. Z./STA
Lugano - Varovance selektorja Marina Cetina v torek čaka obračun s Turčijo, ki bo odločal o drugem mestu v skupini in s tem o lažjem tekmecu v četrtfinalu. Za Slovenijo so gole dosegli Galič 5, J. Nastran, Komatar po 4, Antonijevič 2, Bukovac, Puš, Berce, Verač po 1.

Točno ob 12. uri v času kosila sta se na EP "udarili" Slovenija in Danska, ki pa je bila tokrat za Slovence prej mala malica kot pa kosilo. Čeprav Slovenci niso igrali s polno močjo, so dosegli visoko zmago. Pravemu vaterpolskemu srečanju je bil podoben le začetek tekme, ko je Dancem uspelo znižati vodstvo Slovenije s 3:0. Pozneje se je izkazalo, da je bil to njihov edini zadetek vse do zadnje minute srečanja. V zadnji minuti so nato dosegli še dva, kar pa jim ni več veliko pomagalo. Slovenci so jim jih namreč med tem nasuli kar 16.

Pri doseganju zadetkov sta bila tokrat najbolj neusmiljena oba centra. Teo Galič je že v "prvem polčasu" dosegel štiri zadetke. Njegova zamenjava Luka Komatar ga je v zadnji četrtini sicer ujel, vendar je Galič pred koncem dosegel še petega. Štirikrat se je zadetka veselil tudi Jure Nastran, ki je prvi načel dansko mrežo.