Murray na bolniško, Nadal se vrača na igrišča

Andy Murray se je zaradi poškodbe odločil začasno prekiniti teniško sezono in je odpovedal nastop v Tokiu. Njegov tekmec Rafael Nadal pa se vrača po poškodbi in bo nastopil že na turnirju v Pekingu prihodnji teden.

Objavljeno
01. oktober 2009 17.03
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Najboljši britanski teniški igralec Andy Murray bo zaradi še nezaceljene poškodbe levega zapestja začasno prekinil igranje tenisa. Številka tri svetovnega moškega tenisa je odpovedal nastop na turnirju ATP v Tokiu.

"Andy je zelo razočaran, ker ne bo igral na Japonskem, vendar pa se je po nasvetu svojih zdravnikov odločil, da bo v tem trenutku dal prednost zdravljenju levega zapestja," je objavljeno na spletni strani priljubljenega škotskega igralca. Njegovo stanje se izboljšuje iz dneva v dan in bo kmalu začel tudi trenirati.

Po poškodbi, ki ga je začasno oddaljila od igrišč, pa se Rafael Nadal znova vrača na veliko teniško sceno. Številka dve svetovnega tenisa v konkurenci posameznikov bo nastopil že na turnirju v Pekingu, španska reprezentanca pa lahko nanj računa v finalu Davisovega pokala, ko bo furija decembra prekrižala loparje s Čehi.

Po zadnjem pregledu so zdravniki najboljšemu španskemu igralcu prižgali zeleno luč za vrnitev na igrišča. Zdravniki so si za temeljit pregled športnikovega zdravstvenega stanja vzeli kar nekaj ur, nazadnje pa so izdali potrdilo, da je Rafa pripravljen za nastop na velikih tekmovanjih.

Nadala je poškodba mučila že dlje časa, poškodovan je igral že na zadnjem turnirju za grand slam v New Yorku in se poslovil v polfinalu, zatem pa je sledila odpoved udeležbe na turnirju v Bangkoku. Tenisaču so težave povzročale poškodovane trebušne mišice.