Bosanski navijači »pozdravili« C. Ronalda: Messi, Messi

V petek bodo na sporedu prve tekme dodatnih kvalifikacij za nastop na EP, nogometaši Portugalske že prispeli v BiH.

Objavljeno
10. november 2011 09.57
Posodobljeno
10. november 2011 10.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zenica - Sinoči so v bosansko mesto Zenica pripotovali nogometaši Portugalske, ki se bodo v dodatnih kvalifkacijah za nastop na evropskem prvenstvu merili z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo na sporedu jutri v Sarajevu, medtem ko bo povratna tekma štiri dni kasneje (15.1) na Portugalskem.

Ob pristanku na sarajevskem letališču je Porugalce pričakalo več sto domačih navijačev, ki so jih »pozdravili« z žvižgi in skušali ob živce spraviti prvega zvezdnika reprezentance Cristiana Ronalda. »Messi, Messi,« so bosanski navijači skandrirali portugalskemu zvezdniku, slednji pa jim je odgovoril z velikim nasmehom.

Gostje iz Portugalske so se nato z avtobusom napotili v hotel, kjer jih je prav tako nekaj sto ljudi in jim namenilo nove salve žvižgov. »Čeprav ima BiH močno reprezentanco, se jih ne bojim, saj smo jih enkrat že izločili iz kvalifikacij,« je v intervjuju za turški Aksam dejal član Reala iz Madrida.

Izbrana vrsta BiH se namreč še nikoli ni prebila na EP, najbližje uspehu so bili leta 2010, ko so nastopili v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, kjer pa so jih nato izločili prav Portugalci. Gostitelji bodo tokrat morali posebno pozornost nameniti prav Ronaldu, ki je trenutno v izjemni formi, tako je na zadnji tekmi v španskem prvenstvu dosegel še tretji hat-trick v sezoni.

»Ključno je le delo. Vsak dan se naučim nečesa novega, saj želim postati vse boljši. Želim biti najboljši igralec na svetu. Nogomet namreč igram zato, da bi zmagoval. Odličen občutek je, ko navijači novo zmago proslavijo na tribunah,« je še dejal Ronaldo.

Selektor BiH Safet Sušić ima nekaj težav s sestavo svojega moštva, predvsem v obrambi, saj zaradi prepovedi na prvi tekmi ne bosta smela zaigrati Boris Pandža i Saša Papac, medtem ko ima Mensur Mujdža zlomljeno nogo.

Dodatne kvalifikacije za EP 2012, petek 11.11:

BiH - Portugalska (ob 20. uri)

Turčija - Hrvaška (20)

Češka - Črna gora (20.15)

Estonija - Irska (20.45)