Otteyjeva četrta, Osovnikar šesti v Gentu

Matic Osovnikar je na dvoranskem atletskem mitingu v belgijskem Gentu v teku na 60 m zasedel šesto mesto, Merlene Ottey pa je bila na 60 m četrta.

Objavljeno
04. februar 2007 19.09
V ciljnem šprintu je Osovnikar ubranil napad favoritov
Gent - Škofjeločan Matic Osovnikar (Mass) je na dvoranskem atletskem mitingu v belgijskem Gentu v teku na 60 m zasedel šesto mesto (6,74), njegova klubska kolegica Merlene Ottey pa je bila na 60 m četrta (7,36) in je izpolnila normo za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu v Birminghamu (od 2. do 4. marca).

Otteyjeva je že v kvalifikacijah tekla 7,40, kar je tudi norma za EP. Bila je tretja v drugi skupini, prav tako pa je bil tretji v drugi kvalifikacijski skupini tudi Osovnikar (6,79). Otteyjeva je v finalu zaostala le za Jeanette Kwakye (7,27), Ukrajinko Irino Štanjejevo (7,32) in Francozinja Muriel Hurtis (7,33). "To je bil po nekaj ne preveč dobrih nastopih korak v pravo smer. Kljub temu je moja forma daleč od tiste, ki si jo želim. Čaka me torej še nekaj dela na treningih," je pojasnila Otteyjeva.

Osovnikar je v finalu za pet stotink izboljšal dosežek, vendar pa s časom ni bil zadovoljen. Zmagal je Kael Becherra iz Čila (6,62) pred Poljakom Lukaszem Chylo (6,66) in Nigerijcem Taiwom Bamidelejem (6,72). "Zamudil sem na startu, saj sem imel reakcijski čas 0,205 sekunde. Zato nisem dosegel najboljšega končnega časa. Počasi pa vendarle dobivam pravi občutek za tek," je pojasnil Osovnikar.


Normo za dvoransko EP pa je v Šempetru dosegel tudi Rožle Prezelj, ki je na mitingu v Šempetru pri Gorici zmagal v skoku v višino. Presokočil je 2,22 metra.