Pegan danes za zmago dveh sezon

Aljaž Pegan optimistično pričakuje nastop na elitnem gimnastičnem finalu dveh sezon v Sao Paulu, kjer bo kot vodilni z lestvice svetovnega pokala na drogu nastopil med najboljšo osmerico telovadcev.

Objavljeno
17. december 2006 12.00
Aljaž Pegan je z odlično izpeljanim nastopom premagal svetovno konkurenco
Sao Paulo - Slovenski telovadec Aljaž Pegan bo danes nastopil še na zadnjem dejanju izjemno dolge, naporne in uspešne gimnastične sezone. Telovadec Trnovega optimistično pričakuje nastop na elitnem gimnastičnem finalu dveh sezon (2005, 2006) v Sao Paulu, kjer bo kot vodilni z lestvice svetovnega pokala na drogu nastopil med najboljšo osmerico telovadcev. Mesto na finalu si je kot vodilni na bradlji pritelovadil tudi Mitja Petkovšek, a je zaradi poškodbe prstov že pred časom odpovedal nastop.

Na finalu svetovnega pokala se je zbrala gimnastična smetana z vsega sveta - le po osem najboljših na posameznih orodjih v zadnjih dveh letih -, Mednarodna gimnastična zveza (FIG) pa kot vrhunec dvodnevnega spektakla izpostavlja prav finale na drogu, zadnjo disciplino tekmovanja, kjer bo nastopilo vseh osem najboljših telovadcev. Ob vodilnem telovadcu z lestvice Peganu bodo nastopili še asi, kot so nekdanji svetovni in evropski prvak Grk Vlasios Maras, svetovni prvak Avstralec Philippe Rizzo, olimpijski prvak Italijan Igor Cassina, bronast z evropskega prvenstva Švicar Christoph Schaerer, nekdanji svetovni podprvak Francoz Yann Cucherat, nekdanji evropski prvak Nemec Fabian Hambuechen in Kazahstanec Jernar Jerimbetov.

"Moram reči, da so moji tekmeci kar dobro 'našpičeni'. Če bom želel do kolajne, se bom moral še zelo potruditi. Sestavo bom moral prikazati povsem brez napak, spet bo precej odločal tudi seskok. Vendar nikoli ne veš, kako bo, saj se ti napake pri tako tveganih prvinah hitro lahko prikradejo v vajo," opozarja Pegan, a se po dobrih treningih veseli ogorčenega boja za vsako desetinko točke, saj si želi z dobrim nastopom kronati že tako uspešno sezono.