Filip Flisar po zmagi v malem finalu na 5. mestu

Na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v Innichenu je Filip Flisar dosegel novo vrhunsko uvrstitev.

Objavljeno
19. december 2015 15.45
Š. Ro.
Š. Ro.

Innichen - Najboljši slovenski tekmovalec v smučarskem krosu in aktualni svetovni prvak Filip Flisar nadaljuje z dobrimi predstavami v novi sezoni. Na tekmi svetovnega pokala v Innichenu se je znova zavihtel zelo visoko, osvojil je končno 5. mesto.

Mariborčana sta na poti v končni boj za zmagovalni oder v polfinalu ustavila Francoz Bastien Midol in Avstrijec Johannes Rohrweck, na tretjem mestu v skupini pa se je moral zadovoljiti le z malim finalom. Tam je zanesljivo opravil s tekmeci in zapisal nov lep rezultat.

Flisar je obžaloval zapravljeno priložnost za še eno uvrstitev na stopničke, saj je smučal odlično, tehnično zahtevna proga mu je ustrezala, tudi počutil se je dobro. Toda majhna napaka na štartu polfinala ga je pahnila iz igre za vrh. »Štart mi je danes odlično uspeval, toda v polfinalu se mi tveganje ni izplačalo, za malenkost sem zgrešil in pristal na grbini. To mi je odvzelo hitrost, znašel sem se v ozadju, naprej pa nisem mogel. Vseeno pa je bolje, da se mi je to zgodilo v polfinalu kot v četrtfinalu,« je dejal slovenski smučar in se tolažil, da bo jutri lahko popravil napako.

Novo zmago je osvojil Francoz Jean Frederic Chapuis, ki po nekoliko slabšem začetku sezone očitno prihaja v pravo formo, zmagal je že drugič zapored. Znova je na zmagovalnem odru končal Kanadčan Brady Leman, ki je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil Rohrweck. Vodilni v tej sezoni svetovnega pokala Kanadčan Chris Delbosco je izpadel v četrtfinalu, potem ko je nastopil skupaj v skupini s Chapuisom in Lemanom.

Jutri bo v Innichenu še ena tekma, Flisar pa bo vrh napadel še iz boljšega položaja, potem ko je v kvalifikacijah dosegel peti čas (za današnjo tekmo 14.). Na štartu bo tudi drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc, ki se je kvalificiral kot 30.