MSP: slovenska mešana ekipa brez konkurence

Slovenija v postavi Nika Križnar, Ema Klinec, Tilen Bartol, Žiga Jelar je ubranila zlato z lanskega skakalnega prvenstva.

Objavljeno
06. februar 2017 01.27
mfe*Kriznar LJUBNO ZENSKI SKOKI
J. P.
J. P.

Park City - Pet tekem, pet kolajn slovenske odprave na mladinskem svetovnem prvenstvu v smučarskih skokih onstran »luže«! Prvo odličje najžlahtnejšega leska je v noči na soboto osvojila naša moška četverica na ekipni tekmi, v nedeljo pa so za piko na »i« zlati postali še Nika Križnar, Ema Klinec, Tilen Bartol in Žiga Jelar na preizkušnji mešanih ekip. Tako so ubranili naslov mladinskih svetovnih prvakov, ki sta ga lani v romunskem Rasnovu ob Niki in Emi pomagala »kovati« še Domen Prevc in Bor Pavlovčič.

Slovenska štiriperesna deteljica je vodila že po prvi seriji, ko je imela v žepu 445,2 točke oziroma 12,8 več kot prva zasledovalka Nemčija, razlika se je v finalu še povečala, z drugo daljavo tekme (95.5 metra) - boljši je bil zgolj novopečeni prvak Viktor Polašek - je zablestel tudi Jelar, z 248,7 točke tudi najboljši posameznik v naši zlati ekipi, ki je skupno zbrala 925,3 točke oziroma 34,7 več od nemških vrstnic in vrstnikov. Bron je osvojila Japonska po ogorčenem boju z Norveško.