Polavderjeva druga v Parizu

V finalu jo je premagala Japonka, bronasta z lanskega svetovnega prvenstva.

Objavljeno
06. februar 2011 21.34
Mo. S./STA
Mo. S./STA
PARIZ – Drugi dan grand slama za judoiste v Parizu je slovenska judoistka Lucija Polavder v kategoriji nad 78 kilogramov osvojila drugo mesto, potem ko je v finalu izgubila proti Japonki Megumi Tačimoto.

Na prizorišču letošnjega avgustovskega svetovnega prvenstva je ugnala Maročanko Ranio el Kilali, nato pa je bila za uvrstitev v polfinale boljša še od Rusinje Jelene Ivaščenko. V polfinalu se je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana pomerila s Kubanko Idalys Ortiz in tudi njo gladko premagala. V finalu je bila Japonka, bronasta z lanskega svetovnega prvenstva v Tokiu, znova boljša od nje (7 : 0).

»To je bila očitna kraja. Vsi v dvorani so žvižgali ob sodniški odločitvi. Francozi se spoznajo na judo in gledalci so videli, da je sodnik neupravičeno sodil v korist Japonke, ampak tako pač je. Razmišljamo sicer o protestu, ampak ne vem, če bi kaj spremenil,« kljub drugemu in tretjemu mestu svojih varovank, že v soboto je bila namreč Urška Žolnir (do 63 kg) tretja, ni bil zadovoljen trener Fabjan.

Aljaž Sedej je v prvem krogu ugnal Madžara Szabolcsa Krizsana, nato pa je v naslednjem dvoboju v podaljšku moral priznati premoč domačinu Alainu Schmittu.

Prihodnji konec tedna bo na sporedu svetovni pokal, žensko tekmo bo gostil avstrijski Oberwart, judoisti pa se bodo za točke merili v Budimpešti.