Videokomentar: Žerdin in Markeš o vzrokih za zavrnitev družinskega zakonika

Delova politična analitika o brezbrižnosti Slovenije na referendumu, ki si je v prihodnje ne bomo mogli več privoščiti.

Objavljeno
28. marec 2012 20.47
Ante Orlić, Delo.si
Ante Orlić, Delo.si

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljete na spletni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo prebrali in jih po presoji tudi objavili.

***

Barbara: Nasprotniki družinskega zakonika ne razumejo, da so predstavniki netradiconalnih družin, katerim za božjo voljo ne dati otrok v posvojitev, naj otroci lepo čakajo tam v večnem rejništvu ali pa še slabše, v tako čaščeni družini, ne glede ali v njej vlada nasilje, alkohol saj to je pa ja nekaj naravnega, tudi davkoplačevalci, ki bodo nekega lepega dne ob drugih temah s primernim številom podpisov ali podporo poslancev prav tako lahko izsilili kakšen referendum. Drastično vprašanje bi se lahko glasilo: »Ali se strinjam, da se dovoli imeti družini na ozemlju Republike Slovenije samo toliko otrok, kolikor jih lahko vzdržuje družinski proračun«, zakaj bi vsi plačevali davke za otroške dodatke velikim družinam?

Zagovorniki novega družinskega zakonika pa ne razumejo, da je za spremembe potrebno na referendumsko nedeljo priti na volišča in oddati svoj glas, ne pa na veliko paralamentirati ob šanku in jadikovati, da se nič ne spremeni ampak gre vse samo še rakovo pot. Sproščena Slovenija in pasivni državljani, nekaj najlepšega za vsakokratno oblast!

Alida: Voditelja videokomentarja se po mojem prepričanju zelo dobro ujemata, sta usklajena, spoštljiva drug do drugega, si ne segata v besedo, ampak se dopolnjujeta, vesta o čem govorita, govorita spontano iz sebe. Mogoče sta mi všeč, ker imam podobne poglede kot onadva. Njuni komentarji so mi všeč, bili bi lahko daljši ali pa vsaj bolj pogosti, ali pa vsaj bolj prepoznavni na vaši internetni strani. Preden prideš do njih, moraš res brskati. MANJ JE VEČ.