Konstruktor: verižne kazenske ovadbe zaradi spornih poslov

O usodi podjetja bo sodišče odločalo v ponedeljek.

Objavljeno
05. november 2011 10.34
Posodobljeno
06. november 2011 10.06
T. L.
T. L.

MARIBOR – Ker je Samo Majcenovič, direktor Konstruktorja VGR v postopku prisilne poravnave, prepričan, da se je v podjetju zgodila serija kompleksnih in zahtevnih kaznivih dejanj na področju gospodarske in finančne kriminalitete, se je odločil za verižne kazenske ovadbe, poroča Večer. Ocenjuje, da je zaradi poslovnih nepravilnosti prišlo do oškodovanja premoženja družbe v višini 10 milijonov evrov. Aktualno poslovodstvo je vložilo odškodninske tožbe in izvršilne predloge za terjatve v višini 8,2 milijona evrov. Ta znesek naj bi po besedah direktorja gradbinca rešil plačilne nesposobnosti in mu omogočil vsaj kratkoročno preživetje.

Neuradno: prst uperili tudi proti (nekdanjemu) vodstvu

Po neuradnih informacijah naj bi Majcenovič puščico usmeril tudi na Marjana Pinterja, nekdanjega direktorja in solastnika družbe, ter na njegovega sina Primoža Pinterja, solastnika Konstruktorja prek podjetja Ing-Edil.

Naj spomnimo: Marjan Pinter je zaradi gospodarskega kriminala že v predkazenskem postopku, saj je vpleten v veliko korupcijsko afero Maribora, ki se je z obsežno akcijo kriminalistov javno manifestirala maja letos.

Je pa Majcenovič namignil, da je bil Konstruktor oškodovan za okoli 80.000 evrov pri preprodaji stanovanja Matjaža Kovačiča, predsednika uprave NKBM, vendar pa Večer odziva Kovačiča ni dobil.