Tri nesreče, šest poškodovanih

Nesreče so se zgodile v Celju, na Proseniškem in v Radečah.

Objavljeno
02. november 2011 07.44
Posodobljeno
02. november 2011 07.44
P. J.
P. J.
CELJE, PROSENIŠKO, RADEČE – Na Celjskem so se med koncem tedna zgodile tri prometne nesreče, v katerih so bili trije huje poškodovani in trije lažje.

Izsilil prednost

Prva prometna nesreča se je zgodila v soboto ob 19.15 na Mariborski cesti v Celju. 50-letni voznik je v križišču zavijal levo in pri tem izsilil prednost 44-letni voznici, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. V trčenju sta se voznica in njena sopotnica lažje telesno poškodovali, voznik pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Izgubil oblast

V nedeljo se je zgodaj zjutraj zgodila nesreča pri naselju Proseniško. 26-letni voznik je vozil po lokalni cesti iz smeri Žepine proti Proseniškemu. Zunaj naselja je zapeljal v levi ovinek, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno z vozišča, nakar je krenil nazaj na lokalno cesto in na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku iz nasprotne strani pravilno pripeljala 35-letna voznica osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, v katerem je bila voznica hudo telesno poškodovana, voznik osebnega avtomobila pa je utrpel lažje telesne poškodbe.

Prehitro

Tretja prometna nesreča pa se je zgodila v ponedeljek v Radečah, ko je 28-letni voznik motornega kolesa vozil po Titovi cesti iz smeri Radeč proti Jagnjenici. V levem preglednem ovinku je zaradi hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zato je najprej zaviral, zatem pa zapeljal na bankino, kjer je zunaj vozišča trčil v steber vrtne ograje. V nesreči se je voznik huje poškodoval.