Žerjav: »Objavili bomo podatke o lopovščinah«

V SLS dajejo velik poudarek gospodarstvu, napovedujejo tudi pokojninsko in zdravstveno reformo.

Objavljeno
29. oktober 2011 17.07
Posodobljeno
29. oktober 2011 17.23
P. J.
P. J.

CELJE – V Narodnem domu v Celju je SLS javno predstavila svoje kandidate, ki se bodo 4. decembra potegovali za poslanski stolček. Predsednik Radovan Žerjav je dejal: »Konec je demoraliziranja! Lahko se jokamo, lahko pa zagrabimo. In Slovenska ljudska stranka se ne bo izogibala – niti odločitvam, niti odgovornosti. Bo preprosto zagrabila.«

Gospodarstvo na prvem mestu

Predsednik stranke, je v govoru dejal, da »je čas za takojšnje ukrepanje« in da bo z ekipo, ki jo je predstavil, pripravljen za akcijo brez odlašanja. »Odgovorno bomo gradili državo in uvajali ukrepe, ki bodo omogočali razvoj gospodarstva in kmetijstva.« Zavzemali se bodo za spodbuditev slovenskega gospodarstva, ki daje razvoj, rast in nova delovna mesta.

Žerjav je napovedal tudi pokojninsko in zdravstveno redormo, ki bosta temeljili na aktivnem socialnem dialogu. »Nasprotujem razmišljanju, naj dobrega tekmovalnega konja, ki ga nismo znali dobro voditi, da bi za nas zmagoval, zdaj ubijemo in meso prodamo za drobiž,« pravijo o prodaji državnih in paradržavnih podjetij. V najpomembnejših bankah in podjetjih mora država po njihovem mnenju ohraniti svoj delež.

Z lopovščinami na dan

»Objavili bomo podatke o teh lopovščinah, torej podatke, kdo je take nezavarovane kredite dobil in kdo jih je odobril. Če nam to onemogoča Zakon o zaščiti osebnih podatkov, bomo spremenili zakon o tej točki,«  je dejal Žerjav o neustrezno zavarovanih kreditih, zaradi katerih prihaja do dokapitalizacij.

Predsednik SLS verjame, da jim bodo volivci za prihodnji mandat  zaupali zadostno količino glasov. Uspehe na volitvah pa so jim v poslanici zaželeli tudi Boris Pahor, Vuk Drašković, predsednik Srbskega gibanja prenove, predsednik Avstrijske ljudske stranke Michael Spindelegger in predsednik Evropskega foruma Albach, Erhard Busek