Ponedeljkov namig za kosilo: Sladkorni grah kot solata

Prestižen; priprava 3 minute

Objavljeno
11. julij 2014 11.43
Posodobljeno
14. julij 2014 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Sestavine:

3 bogate pesti sladkornega graha

žlica oljčnega olja

balzamični ali jabolčni kis

strok česna

 

Priprava:

1. Sladkorni grah le umijemo, čistiti ga ni treba, nato ga na hitro blanširamo (stresemo v slan krop, kuhamo 2–3 minute) in ohladimo.

2. Sladkorni grah okisamo, kakor za običajno solato, in začinimo s česnom.

3. Ponudimo ob pireju iz krompirja, korenja, kolerabice in blitve ter popečenih hrenovkah.

4.  Po kosilu si privoščimo na krhlje narezano melono.

 

Koristen nasvet: Sladkorni grah vsebuje veliko vlaknin, ki koristijo pri prebavi. Kdor ima dobro prebavo, ohranja zdravje. Iz srca vam privoščim, da spoznate sladkorni grah.

 

Opomba: Sladkorni grah lahko jemo kar surov, lahko ga blanširamo za solato ali prilogo. Uporabljamo ga kot stročji fižol, le da ga kuhamo res le kratek čas.