Sestavine:
3 bogate pesti sladkornega graha
žlica oljčnega olja
balzamični ali jabolčni kis
strok česna
Priprava:
1. Sladkorni grah le umijemo, čistiti ga ni treba, nato ga na hitro blanširamo (stresemo v slan krop, kuhamo 2–3 minute) in ohladimo.
2. Sladkorni grah okisamo, kakor za običajno solato, in začinimo s česnom.
3. Ponudimo ob pireju iz krompirja, korenja, kolerabice in blitve ter popečenih hrenovkah.
4. Po kosilu si privoščimo na krhlje narezano melono.
Koristen nasvet: Sladkorni grah vsebuje veliko vlaknin, ki koristijo pri prebavi. Kdor ima dobro prebavo, ohranja zdravje. Iz srca vam privoščim, da spoznate sladkorni grah.
Opomba: Sladkorni grah lahko jemo kar surov, lahko ga blanširamo za solato ali prilogo. Uporabljamo ga kot stročji fižol, le da ga kuhamo res le kratek čas.