Torkov namig za kosilo: Ocvrti šampinjoni

Včasih se pa prileže kaj ocvrtega; priprava 15 minut,
 čas cvrtja 15 minut

Objavljeno
11. julij 2014 11.44
Posodobljeno
15. julij 2014 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Sestavine:

500 g svežih šampinjonov

2 jajci

sol

približno 4 žlice moke in 
150 g krušnih drobtin

olje za cvrtje

 

Priprava: 

1. Šampinjone prečno narežemo.

2. Pripravimo si tri posodice – v prvo natresemo moko, v drugi razžvrkljamo jajci, tretja je za drobtine. Potrebujemo še dva krožnika – enega za panirane, drugega kot servirni krožnik za ocvrte šampinjone.

3. Polovičko šampinjona paniramo, kar pomeni, da jo povaljamo v moki, nato v jajcu in še v drobtinah.

4. Panirane šampinjone cvremo v vročem olju, in sicer približno 3 minute, vmes jih enkrat obrnemo.

Namig: Ponudimo po blitvini juhi z veliko skledo solate iz paradižnika, paprike, kumar, mlade čebule in kock sira.