Ko je oblačila poročno obleko, je zgorel hotel

Na poročni dan je pogorelo letovišče, v katerem bi moralo biti slavje.

Objavljeno
16. november 2011 20.44
Posodobljeno
17. november 2011 07.27
A. P.
A. P.

Minula nedelja je bila v koledarju 32-letne Kanadčanke Nancy Rogers obkrožena z debelim pisalom, saj je bila že dolgo določena za njen poročni dan. Z zaročencem Michaelom sta do zadnje podrobnosti načrtovala slavje. Široko sta odprla denarnico in se odločila, da bosta svojce in druge povabljence pogostila v luksuznem letovišču White Point Beach Resort v kraju Liverpool na otoku Nova Škotska.

Zagorelo je med oblačenjem

Nancy si je ravno oblačila poročno obleko in se pripravljala na veliki trenutek, ko je izvedela, da je hotel začel goreti. »Na vrata je potrkala Michaelova mama. Imela je grozljiv izraz na obrazu. Kmalu zatem je nekdo znova potrkal, bila je policija, ki nam je naročila, da moramo stavbo zapustiti,« se spominja nevesta.

Goreči hotel želela za spomin

Iz strehe 83 let starega hotela se je valil gost dim, povabljenci so zaskrbljeno reševali svoje predmete in se zbirali pred stavbo. Zaročenca nista potrebovala veliko časa, preden sta se odločila, da bosta poroko izpeljala v sosednjem hotelu. Po zaprisegi in vpisu v matično knjigo sta se vrnila do gorečega hotela in se pred njim fotografirala. V ozadju so se gasilci dolgih šest ur borili z ognjenimi zublji, preden so jih ukrotili. Še vedno ni jasno, zakaj je izbruhnil požar. Predstavnik lokalnega gasilskega društva je povedal, da se je ogenj hitro širil zaradi lesenega ogrodja stavbe. Namerni požig so že izključili. Vse so pravočasno evakuirali, nihče ni bil poškodovan.

Srečen konec

Mladoporočenca zagotovo ne bosta pozabila svojega velikega dne. K sreči je bilo osebje hotela neskončno prijazno in jima je izdatno pomagalo pri selitvi v drugo stavbo. »Sem človek, ki da veliko na podrobnosti. Večino malih pozornosti smo s selitvijo izgubili, vendar je poroka kljub temu uspela,« je sklenila Nancy.