Lego mož na policiji

Na floridski plaži se je čez noč pojavil lego možicelj.

Objavljeno
27. oktober 2011 19.45
Posodobljeno
28. oktober 2011 15.00
A. O.
A. O.

Na obali floridske plaže Siesta Key Beach se je pred dnevi pojavil gigantski možicelj lego, ki je dodobra zbegal obiskovalce plaže. Takoj so se začela porajati vprašanja, kako je prišel na obalo, in razvile so se razne, tudi bizarne teorije. Trenutno je v pridržanju na policiji.

Ogromen možic

Skoraj dva metra in pol velikega in dobrih 50 kilogramov težkega možiclja iz kock so našli sprehajalci omenjene plaže na Floridi in kmalu so se začela ugibanja, kako je tja prišel. Nekateri menijo, da je figura padla s kakšnega podstavka in jo je morje naplavilo na to plažo, spet drugi pa, da so jo na zemljo poslali vesoljci. Resnica je seveda malo drugačna. Figuro je namreč ustvaril in pripeljal na plažo nizozemski umetnik Ego Leonard, ki je podobne trike izvedel že na plažah Anglije in Nizozemske.

Možiclja so s plaže odpeljali lokalni policisti in pravijo, da je trenutno v pridržanju, dokler ga ne prevzame umetnik, ki ima za to na voljo 90 dni. Če ga v tem času ne bo prevzel nihče, bodo možiclja izročili njegovemu najditelju.