Previdno pri izbiri profilne fotografije na facebooku

Izogibajte se fotografij, na katerih ste v družbi alkohola ali le v kopalkah.

Objavljeno
05. november 2011 13.29
Posodobljeno
05. november 2011 14.30
D. P.
D. P.

Britanci so izvedli raziskavo o ustvarjanju mnenja po videnih fotografijah na facebooku. Sodelujoči so imeli na voljo 5,5 minute za oblikovanje ocene na podlagi fotografij. Izkazalo se je, da so take ocene lahko zelo zelo napačne. Če se nato z osebo srečate v živo, se mnenje pogosto hipoma spremeni.

Vprašani so potrdili, da je kar šest od desetih podalo napačno oceno o osebi zgolj na osnovi fotografije.

Kako ustvariti pozitivni vtis na facebooku?

Vaše fotografije naj bodo spodobne in formalne, dobrodošle so tudi take, kjer ste v družbi kredibilnih prijateljev. Za dober vtis poskrbi tudi poročna fotografija, fotografija z otroki ali pa s plaže.

Nikar ne lepite na vašo obrazno knjigo avtomobilov. Za negativno podobo poskrbijo tudi fotografije v kopalkah. Mnogi pomislijo, da ste samovšečni. Pri oblikovanju dobrega prvega vtisa vam ne pomagajo niti slike, kjer ste v družbi alkohola.

Podjetja opravijo še razgovore


Ker se na družabnih omrežjih potikajo tudi podjetja oziroma njihovi zaposleni, seveda vohljajo tudi za bodočimi novozaposlenimi, se pa pogosto izkaže, da po opravljenem razgovoru za službo povsem spremenijo svoje mnenje. To se je v raziskavi zgodilo vsaj v 40 odstotkih.