Poljubila je novorojeno hčerkico in umrla

Afričanka Dian-Angela Spasojević (24) je prišla v Srbijo, da bi varno rodila.

Objavljeno
29. oktober 2011 14.08
Posodobljeno
29. oktober 2011 14.19

Dian-Angela Spasojević (24)iz Gabona v Afriki je umrla nekaj ur po porodu na ginekološkem oddelku prokuplješke bolnišnice.

Pred dvema letoma se je poročila z domačinom Draganom Spasojevićem (37), ki je na začasnem delu v Gani, ko pa je zanosila, je pred šestimi meseci prišla v Prokuplje, da bi varno rodila. Rodila je živahno deklico, težko kar 4,3 kilograme, porod pa je bil izveden s carskim rezom. Vzrok smrti za zdaj še ni znan.

Odgovorni v bolnišnici dogodka niso želeli komentirati. Določili so petčlansko komisijo za interni strokovni nadzor, točen vzrok smrti pa bo pokazala obdukcija. Spasojevićeva je rodila s carskim rezom. Ker ni nehala krvaveti, so ji odstranili maternico, operacija pa je bila končana ob 11.30. Pacientka se je dobro počutila, nato pa proti večeru spet začela krvaveti. Kljub takojšnji pomoči je niso mogli rešiti in je umrla.

Dragan je pred petimi leti odšel na začasno delo v Gano

Dragan Spasojević, mož nesrečne porodnice, je pred petimi pleti odšel na začasno delo v Gano. Tam je spoznal Dian-Angelo, ki je študirala. Po dveh letih zabave sta se, tako pravi njegova družina, odločila poročiti, poroka pa je bila v Prokuplju. Živela sta v Gani.

Družina je povedala, da so okoli poldneva prejeli veselo novico o rojstvu deklice, zvečer pa žalostno o tragediji. Popoldan so že videli novorojenčico in takrat ni še prav nič kazalo, kaj se bo zgodilo.

»Dian-Angela je prišla v Srbijo rodit zaradi otrokove in svoje varnosti, vidite pa, kaj je zrežirala usoda,« so povedali sorodniki. Pravijo še, da ne bodo nikogar obtoževali, dokler ne bo znan točen vzrok Dian-Angelinine smrti, piše Alo.