Pred TV popikan do smrti

Žuželke so se naselile v lesene stene.

Objavljeno
09. november 2011 18.52
Posodobljeno
10. november 2011 06.45
F. S.
F. S.

MIAMI – V Mali Havani, predmestni soseski Miamija na Floridi s skoraj 90.000 prebivalci (večina je priseljencev in beguncev s Kube, zato tudi tako ime), so bile čebele konec tedna usodne za 49-letnega električarja Donalda Masona. Na tisoče pobeglih žuželk se je pred časom naselilo v črvivih in luknjičastih stenah in strehi njegove stare lesene hiše.

Mrtvega nesrečnika, prekritega s čebelami, je v gugalnem stolu pred televizorjem v spalnici v prvem nadstropju našla 19-letna hčerka Lucy, ki je prišla pogledat, zakaj oče ne pride na večerjo. Ob pogledu na truplo in množico čebel na mrtvem očetu je urno zaloputnila vrata, stekla v pritličje in mamo Anne in teto Rine v kuhinji šokirala z besedami, da je gornje nadstropje polno čebel, ki so verjetno do smrti popikale očeta.

Gasilci in policisti niso upali v spalnico

Prestrašene ženske so poklicale na pomoč gasilce in policiste, a se ti, ki so bili za tovrstne intervencije nepripravljeni in neopremljeni, niso upali v spalnico. Red v hiši je naredil šele na pomoč poklicani in takih posegov vešči 50-letni čebelar Willie Sclaroff. Ko je bila večina čebel na varnem – Sclaroff je za dnevnik Miami Herald povedal, da je bilo v sobi in v lesenih stenah najmanj 60.000 teh marljivih delavk –, so policisti poskrbeli za posmrtne ostanke Donalda Masona (mrliški oglednik je ugotovil, da ga je skoraj obenem pičilo več tisoč čebel!), podrobno preiskali stene ter v enem izmed kotov pod stropom odkrili večjo luknjo.

Brenčanje izza sten

Policisti, ki so bili v soboto in nedeljo v hiši tričlanske družine Mason, so lesene stene sredi miamijske soseske Mala Havana že leta 1924 postavljene hiše opisali kot žive. »Ko je čebelar Sclaroff končal svoje delo in v več velikih škatel zaprl večino čebel, ki so letale po sobi in še kar gomazele iz za dlan velike luknje pod stropom, je bilo iz sten še kar slišati njihovo brenčanje,« je povedal vodja patrulje Ronald Rodriguez. Koliko časa so Masonovi že imeli čebele v stenah, še ugotavljajo; dokler Sclaroff iz hiše ne bo spravil vseh, bo vdova Anne z Lucy stanovala pri sorodnikih.